fredag 28 december 2007

Bästa julklappen


Lätt, ingen tvekan, och dessutom helt seriöst. En Pippi-kakburk. Från mamma och pappa, de hade sett den och tänkt att den verkligen var jag, och ja, de hade verkligen rätt. Jag älskar den.
Jag skriver mer sedan. Pappa vill att jag ska vara lite social medans han lagar mat.

måndag 17 december 2007

Colbie Caillat om och om igen



Jag orkar knappt skriva något. Jag känner mig på något sätt helt tom inuti, samtidigt som det är ett stort kaos i huvudet. Jag känner mig disträ. Jag orkar inte lägga ner tid i något. Konstant trötthet. Jag borde skriva min VFU-uppgift nu, men jag har ingen lust. Jag får panikskriva imorgon istället.




Mina arbetsförhållanden är inte de bästa. Inget rinnande vatten, ingen toalett, ingen riktig rast. Idag var jag så sjukt kissnödig att jag fick stänga affären för att gå och kissa. När jag äter, sitter jag i vår lilla skrubb med dörren öppen ifall det kommer någon kund. Jag blir i alla fall en erfarenhet rikare. M, som jag åkte med till jobbet idag jobbar på Guldfynd. Hon sa att de kommer behöva någon i vår och i sommar där, och frågade om jag var intresserad. Där går de efter Handels avtal, dubbel lön på helger alltså. Ju mer jag tänker på det, desta mer vill jag. Jag har ju inte ens skrivit på något papper på Glansen. Ah. Jag kanske inte ens skulle kunna få jobbet på Guldfynd, men det är värt ett försök.




Jag och mamma har precis beställt från Yves Rocher. Billigt, och kanske bra. Jag beställde bland annat rengöringsservetter och läppglans.


Jag försöker köpa min lycka. Jag lyckas nog inte.

onsdag 12 december 2007

Fadder

Jag har anmält mig till SU's kår att jag kan tänka mig vara fadder åt en utbytesstudent. Det skulle vara intressant och antagligen väldigt skoj. Jag tycker om att träffa människor från andra länder.

På fredag är det tanktömning på LHS, jag ska jobba dagen efter, men strunt samma för det är den sista kårfesten i LHS's lokaler. Trist tycker jag.

Jag och Jonatan har blivit bjudna på Nyårsfest. Attans så skoj. Finklädd ska man tydligen vara också, måste alltså köpa något att ha på mig för pengarna som är obefintliga.

Om tre timmar börjar jag jobba. Hoppas att det kommer folk idag, nu är ju julen ändå väldigt nära... Jag som till och med ska jobba på julafton. Oh my.

Ämnet J's familj har diskuterats i timmar. Hur kan någon göra en sådan sak? Min pappa sa: Den mest disfunktionella familj han någonsin sett.

J. Vi älskar dig. Jag och min familj. Du är en av oss.

tisdag 11 december 2007

Desperate

Jag älskar tv-serien. Den bästa någonsin.


Idag har jag städat hela rummet, tvättat en himla massa, köpt en julklapp som ska skickas till Ginni i Kanada, och en till Emelie. Imorgon kan jag följdaktligen ligga och slappa fram till att jag ska jobba.

Jag har också bakat pepparkakor med mamma. På torsdag ska jag julbaka med Emelie.


Jag är så trött.

Colbie Caillat - The little things

Sitter i sängen, i min pyjamas. Trött i hela kroppen. Kunde inte sova igår. Tankarna vandrade gång på gång till Jonatans bror som gjort något fruktansvärt elakt. Till Jonatans mamma som uppenbarligen bara vill att alla ska tycka synd om henne. Till soc och bup som aldrig kan agera på ett vettigt sätt. Till Jonatan, som gång på gång får ta smällen av att andra gör fel. Det är inget försvarstal. Verkligheten ser ut så här. I en familj SKA man samtala med varandra om något händer, inte använda en myndighet för meddela vad som skett. Vad är problemet?

Just det. Du har inte råd att köpa färsk fisk, men hela ditt hem är fullt av nya saker? Dina yngsta söner får precis vad de vill ha. Men, ni har ju så dåligt om pengar. Stackars er. Gör det bästa av det då. Klaga inte. Fan, man väljer sina prioriteringar.

Vi har lagt ut nära 1000 kr på julklappar till Jonatans familj, hur ska vi nu göra med dessa då Jonatan knappt är välkommen hemma hos sin mamma? Ska de får julklapparna ändå? Jag blir småsint nu. De har inte förtjänat att få några jävla julklappar. Jag blir så trött. Ska Jonatans bror få en julklapp av oss, trots vad han gjort? Varför?

måndag 10 december 2007

Acceptance

Lyssnade på Acceptance på vägen hem, var länge sedan jag lyssnat på dem nu. Himlans bra de är.

Jag och Johanna åt middag ihop för att fira att portföljen var inlämnad. 47 sidor blev den. Well well well.

Jag är fruktansvärt riktigt jävla trött på Jonatans familj. De kan aldrig prata med varandra, de gör det genom soc och bup. Det har hänt lite saker idag, och jag blir så jävla förbannad.

Colbie Caillat

Lyssna på henne, Camilla! Hon har en riktigt fin röst, och härliga låtar som jag lyssnat på i princip oavbrutet när jag pluggat.

Jag är typ klar nu. OH MY GOD! Nu ska jag bara skriva ut alla papper, vilket kommer bli ett antal.

Jag ser ut som en galning.

söndag 9 december 2007

Folktales from Africa

Igår var jag och Jonatan och hälsade på hos hans farmor och farfar i stan. OJ, så fint de har det. En femma på Fjällgatan med utsikt på Gröna Lund och Skeppsholmen (och från ett av deras fönster kan man se bänken där jag och Jonatan förlovade oss. Wise choice:) ). Renfilé och potatis, och supergod efterrätt från Södermalmshallen eller något sådant. Mums!


De har precis kommit hem från Sydafrika, och Jonatans farmor hade köpt presenter till mig. En bok med folksagor från Afrika. Hur fin som helst. Blev riktigt glad. Berättade att jag funderar på att bli lärare i engelska också, då blev hon alldeles exalterad och superglad. Prima. Jag fick också en tvål med rooibus (hur det nu stavas) i och handgjord nougat med fikon i. Hur gulligt som helst!


Jonatan fick en keps från Sydafrikas rugbylag som vunnit typ VM eller liknande och äkta rooibuste (hans favoritte, by the way). Riktigt bra.


Sedan blev det förfest hemma hos Oskar. Men till slut på Tegel var det jag, Jonatan och Christoffer som hängde. Riktigt skoj. Det var ett bra tag sedan jag var så berusad som igår. På vägen hem gick jag som på moln. Vi sov hemma hos Christoffer, lite närmare så. Vaknade halv tolv i morse. Christoffer ringde till Jocke som lånade oss sin bil, så vi kunde bli hemskjutsade. Skönt. Riktigt trevlig gårkväll.


Nu sitter jag med en massa papper i sängen och försöker skriva klart min uppsats. Det går väl sådär. Sakta men säkert framåt.


lördag 8 december 2007

Halvklar


Igår mailade jag in tentan i Litterär textanalys, kollade sedan på Idol med mamma (rätt tjej vann).


Idag ska jag plugga lite innan vi ska åka in till Jonatans farmor och farfar. Sedan ska vi till Tegel ikväll tror jag (det eviga Tegel). Vi skulle ju firat Jonatan förra helgen men det gick ju rätt mycket åt pipan, så ikväll blir det ett nytt försök. Om han inte är för bakis från gårdagens julfest med jobbet det vill säga.


torsdag 6 december 2007

Tack för den

komplimangen. Ehm, jag tror att jag måste börja träna. I januari. Då!

Tar en paus i pluggandet. Ska lägga ut bilder på pixbox nu. Kanske på facebook också.


Så här känns det ungefär att plugga


GRAVID?

Någon på pixbox frågade mig om jag var gravid. What the fuck?! FUCK YOU!

Teoretisk position,

analysmodell och metod. Motivera. Biografisk och vilken mer? Analys av Strindbergs Silverträsket, i momentet Litträr textanalys. Trött på motivationer till det ena eller det andra. Kan det inte bara vara på ett sätt ibland, och få vara så utan att rota i varför, hur och när?

Basgruppsdag, vilken gick relativt smärtfritt. Vi somnade inte. Det var rätt intressanta saker som uttryckes, om än vissa (läs rektor i min första VFU-skola) motsade sig själva ett flertal gånger. Nachostallrik på Anjas sedan. Mums. Det var något jag sett fram emot ett tag. Sedan gick vi till Ica för att inhandla lite godis till pluggandet ikväll. Sedan gick jag och pratade lite med min kära arbetskamrat, och sedan till högstadieskolan och hämtade min VFU-rapport och min datorsladd (hallelulja!).

Nu måste jag skriva mer på min didaktikuppsats, för jag måste skicka den till J idag för att få gensvar (alla andra kan skicka i helgen, tack J.), hon får ett slarvigt första utkast, jag har inte hunnit mer. Vad kan jag göra?

Jag längtar till måndag kväll då man kan fira att den jobbiga perioden är över.

Fredag: Tanktömning. Sista kårfesten i Lärarhögskolans lokaler, well that sucks. Nu blir det SU's kårfester som gäller.

onsdag 5 december 2007

Bleeding love - Leona Lewis

Skrev en del igår, men inte tillräckligt. Strax ska jag och Emelie åka iväg till Rusta och lite så, efter det ska jag jobba igen. Sedan blir det bums hem och plugga plugga plugga. Jonatan, Christoffer och Adde ska till något ställe i stan där de brukar spela dator. Well. Så, jag har Jonatans dator helt för mig själv ikväll. Då måste jag plugga.

Imorgon är det ännu en fördömd basgruppsdag, som jag förmodligen kommer gå halva i alla fall. Men varje minut kommer kännas som slöseri då jag istället kunnat vara hemma och skriva. Fick höra av en klassen igår att på en av hans basgruppsdagar hade Jonas Hassen Khemiri kommit och hälsat på. Något mer intressant än alla de kommuntanter och -gubbar vi får träffa. Dock flest tanter tror jag faktiskt.

Nu måste jag kolla mitt saldo på banken. Spännande. Ehrm.

tisdag 4 december 2007

Datorsladden

Den ligger i arbetslagsrummet på Berga. Hur kunde jag glömma den där? Jag kan inte förstå att jag glömmer allt, gång på gång. Stressyndrom? Eller börjar jag bara bli gammal?


Nu ska jag skriva på didaktikuppsatsen. Kom på igår kväll vad den ska handla om, något sent påtänkt, men nåväl. Jag ska börja i alla fall. Applåder för det. Johanna skickade in sin uppsats i Litterär textanalys igår, så hon ska maila den till mig så jag får lite inspiration. Väldigt väldigt snällt!

Igår gick det åt helvete ett tag på jobbet, men jag lyckades ordna upp det med hjälp av mattekunskaper. Som tur var kom Emelie och hämtade mig, och lugnade ner mig lite. Sedan åt vi tårta. White lady. Väldigt gott.

Nu måste jag tyvärr plugga. Lyssnar på NRJ på hög volym. Jag tycker om sådan musik, särskillt när jag pluggar. Den hejar liksom på.

Hejdå.

Losing My Way - Justin Timberlake

Can anybody out there hear me?
'Cause I cant seem to hear myself
Can anybody out there see me?
'Cause I cant seem to see myself
There's gotta be a heaven somewhere
Can you save me from this hell?
Can anybody out there feel me?
'Cause I cant seem to feel myself
Losin' my way
Keep losin' my way
Can you help me find my way?

måndag 3 december 2007

Backstreet boys

Sitter vid Jonatans dator nu istället. Lyssnar på Backstreet boys i tron om att de på något sätt ska kunna lugna mig. Det går sådär, om jag säger så. Jag fattar inte hur jag ska hinna skriva uppsatserna. Jag försöker komma på vad jag ska skriva, men det är helt blankt i huvudet på mig = inte godkänt. Jag orkar inte ha fler omtentor. Det hinns liksom inte heller med. Dum tidpunkt att skaffa sig ett nytt extrajobb måste jag erkänna. Ska jobba kl 15 idag, och nu är klockan typ halv ett. Inte lång tid kvar alltså, och det enda jag gjort är att läsa den novellen som jag ska analysera. BRA?! HELL NO!

Well, helgen var ju lite kul ibland i alla fall. Kan sammanfattas enligt nedan:
Antal dagar jobbat: 2
Antal betalande kunder: Inte många
Antal gånger Christoffer på snudd körde ner ett staket: 1
Antal minuter vi satt hemma hos Christoffer och väntade på att Adde skulle duscha: 50
Antal killar hemma hos Oskar: 4
Antal glas Bacardi razz blandat med sockerdricka som intogs hos Oskar: 3
Antal tjejer: 1 (jag)
Antal minuter vi var inne på något uteställe: 0
Antal pepparkakor med blåmögelost: 6 (minst)
Antal muggar glögg: 0
Antal glas saft: 2
Antal tankar om psykbryt på grund av inget pluggande: 100000

Nu kommer Jonatans mormor och lämnar tårtan till ikväll.

Faaaaan!

Jag kan inte hitta min datorsladd. Därav kan jag inte skriva om min helg och inte heller skriva mina tentor på datorn just nu, får helt enkelt gå tillbaka till det primitiva sättet att skriva för hand. Ah.

VARFÖR TAPPAR JAG ALLTID BORT SAKER????

torsdag 29 november 2007

Biblioteket

Sitter här på bibblan, det är öde. Kommer någon lite då och då. Well, så kommer det väl bli på mitt framtida jobb också. Get used to it!

onsdag 28 november 2007

Attans

jävla aaaaarrrrgggghhhh! Jag har nog inte riktigt insett vad jag måste skriva egentligen. Gör en lista nedan som jag kan kolla på och höja stressnivån ännu lite mer.

* Skriva lektionssammandrag á 2 sidor för fem lektioner = minst 10 sidor
* Skriva omtenta i Litterär textanalys = ca 5 sidor
* Skriva tenta i Svenskämnets didaktik = 5 sidor
= 20 sidor

+ skriva gensvar (läslogg) på en klasskamrats text (= ångest för att jag inte skrivit lika bra, damn)

Jag är på väg mot ett psykbryt. Det var det här de varnade om i början av hösten. Well, antagligen är jag inte ensam. Det ska bli skönt med jullov. Bara jag inte kommer behöva jobba hela?

Psykbryt i Täby, dock mindre skala. Jävla brudar som glor på Jonatan. Jag pallar inte med det just nu. Kanske ska jag bli glad att andra tycker att han är snygg. Well, right now I don't. Jag blir bara rädd att han en dag ska inse vilket jävla ickekap jag är, och dumpa mig bums. På riktigt.

Well, well, well

Allt kommer över mig nu. Förbannat mycket att plugga. Något så fruktansvärt. Men, jag får skylla mig själv. Sämsta lektionen jag haft idag i sexan. Gick fullständigt åt helvete. Nu ska jag skriva om den också. Bra. Superbra. Det var verkligen en lektion som fick det att kännas som att det bara är att ge upp.

Glansen har gått prima. Har till och med drömt om innehållet i alla smycken. Pilgrim: kirurgiskt stål som botten, och sedan antingen patinerat silver eller förgyllt med 22 karats guld. How about that?! I know my shit. Well, ja, typ i alla fall. Det kommer nog gå bra det här. Har haft rollspel med Dragana för att jag ska öva mig :) Superbra.

Veckan ser ut som följande:
Torsdag: VFU; Lektion med sexan (SISTA!), jobba på biblioteket, plugga
Fredag: VFU, jobba på Glansen, plugga
Lördag: Jobba på Glansen, plugga, förmodligen gå ut med Jonatan och hans kompisar
Söndag: Jobba på Glansen, plugga och fira Jonatan hemma hos hans mamma, plugga

Oh my. Plugg varje frickin' dag! Dessutom jobb varje dag. Pengar, pengar, pengar. Att jag är så materialistisk?

Plus. Jag ska jobba på julafton. PÅ JULAFTON?! Till klockan 14, sedan blir det att rusa till bilen och åka med resten av familjen till mormor och morfar. Spännande att se hur många som handlar på julafton. Är folk verkligen så sega med att köpa julklappar?

Ska strax åka till Täby C och träffa Jonatan. Ska hinna plugga lite innan också.


Min stressnivå? HÖG

fredag 23 november 2007

Gossip girl

Ska nog fortsätta kolla på Gossip girl nu. Har sett de tvp första avsnitten. Helt okej.

Odramatiskt liv

Alltså. Inget händer mig. Det mesta står still. Jag är så pass töntig att jag blir otroligt glad för VG på en tenta. Jag går ut någon gång ibland. Dansar och dricker. Väldigt kul. Men, bakfyllan dagen efteråt som på den senare tiden fått det att kännas som att jag sprungit ett marathon dagen innan. Jag är bara 20 år, what's wrong with me?! Well well, här sitter jag i min (och ja, Jonatans är den ju med kan man säga) säng med fult uppsatt hår och mjukiskläder och mår galet illa. Borde kanske plugga. MEN det är ju fredag. Man kan inte plugga en fredagkväll. Och jo, jag vet, jag har inget annat skoj för mig, men det är en principsak. En fredag är en fredag.

Förra året däremot då var det dramatik så det både räckte och blev över. Oh my. Verkligen. Då var det bara jobbigt. Nu saknar jag det lite, alltså själva känslan av det händer saker. Det känns mest som att jag står helt still på ett torg där alla andra människor virvlar förbi mig.

Det finns alltid ett men.

Men, det kommer ögonblick eller flera minuter då jag kan tänka på Jonatan och bli alldeles lycklig med fjärilar i magen. Det är det som gör mitt liv, fan, det låter så tragiskt. Nu vill jag ju inte få det till att inget händer i mitt liv. Jag jobbar ju faktiskt på biblioteket ibland (som en riktigt nörd), numer även på en smyckesaffär (där jag får låna smycken och ha på mig medan jag är där), jag pluggar som ett as (i perioder, ibland inte alls, ibland som ja, ett as. Till exempel nästa vecka), jag träffar mina vänner när tiden finns (när den klaffar med vännernas snarare, inte ofta). Eller asch, det var inte särskilt mycket.

Mitt liv står still.

Just det

Ve och fasa. Glömde en blogg som jag också brukar läsa när jag kommer åt;
Hannah Arnhög - http://www.veckorevyn.com/sex-och-karlek/hannahs-blogg/


Idag är jag typ sjuk. Ingen feber, men mår himlans illa. Har kräkts en gång, tänker inte godta en till gång. Imorgon SKA jag till Örebro. Fick gå hem tidigt från praktiken, jag som skulle ha lektion idag. Arrrgh! Det blir skrik-och-panik-plugga nästa vecka, och jobba, och fira Jonatan och... Ah. Jag är ju en ungdom, det är väl inget att klaga över.

torsdag 22 november 2007

Några sidor senare

På riktigt. Nu har jag faktiskt skrivit några sidor, på några uppgifter, sammanlagt alltså. Men nu lägger jag av tror jag, jag orkar faktiskt inte tänka mer just nu. Jag vill sova.

Idag hade jag ännu en lektion med sexorna, gick lite si och så, men vad gör väl det? Jag är ju ändå där för att lära mig och jag har ett antal år kvar. Det gick lättare att få de små gullungarna tysta, jämfört med förra gången men ändå inte lätt. Fick igång dem i slutet då de började skriva på sina noveller, och många tyckte det var riktigt skoj. PRIMA! Det är de bra men får leva på, det andra får man förbättra.

Nu gör jag som Camilla och listar bloggar jag läser när jag kommer åt:
Ebba von Sydow - http://www.veckorevyn.com/mode-shopping/ebbas-blogg/
Silverfisken - http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.394
Camillas - http://www.226444.blogspot.com/
Tjejen i New York - http://www.veckorevyn.com/livsstil/dagbok-fran-newyork/index.xml

Och nyligen:
http://ofrivilligpappa.blogspot.com/

Och ibland:
http://sigrid.webblogg.se/


Nu ska jag sova. Imorgon är det fredag. På lördag åker vi till Örebro och sover på hotell. Vilken lyx.

4 dagar

Jag har inte ätit godis på fyra dagar. En bedrift för mig som borde uppmärksammas. Typ.

Jag fick förresten jobbet på Glansen! Jag är numer ett butiksbiträde. Skriver mera sedan. Nu måste jag get my act together och plugga.

tisdag 20 november 2007

Glansen

Jo, jag har ju sökt jobb på en smyckesaffär i centrum. Jag var där i lördags på en informell intervju. Berättade lite om mig själv (alltid svårt, tycker jag. Blir alltid lite klyschigt på något vis.) och så vidare. Idag ringde chefen, och jag ska dit och prata igen imorgon. Men jag vet inte om jag fått det? Hon uttryckte sig lite vagt liksom, som att hon vill träffa mig igen innan hon bestämmer sig. Usch, sådant här är så himla jobbigt. Man ska försöka se ut och låta som att man är den perfekta människan för jobbet. Det här jobbet är som gjort för mig, typ. Men ett extrajobb på en smyckesaffär, är visserligen supertrevligt men det är ju inte vad jag kommer jobba med till slut. Well, jag hoppas jag får det i alla fall. Hemtjänsten, no more. Jag orkar faktiskt inte mer. Inför varje gång jag har sagt att jag ska jobba där, har jag haft ångest flera dagar innan. Kan tyckas vara lite mesigt, men hemtjänsten är jobbigare än vad man tror. De som orkar jobba där länge ska ha en himla massa cred och högre lön.

Annars har jag ju bibblan också. Vilket i och för sig också är himlans trevligt och mysigt jobb (dock inte så lugnt som vissa tror), men jag får ju bara några timmar här och där, och jag skulle gärna vilja ha mer pengar. Flytta-hemifrån-drömmar kostar. Nya sängar, matbord, stolar, mikrovågsugn, dammsugare, strykjärn, vattenkokare, stekpannor och kastruller kostar en rätt stor slant. Dessutom vill Jonatan att vi ska köpa en ny TV sedan med, men det får vi faktiskt vänta med tills min går sönder. Jag fick den när farmor dog för ungefär 12 år sedan, och den har hållt prima än, så inga onödiga utgifter till den går sönder. Och INGA avbetalningar.

Nu ska jag strax kolla på Desperate. Me love. A lot.

80-talister

Hittade en kul grupp på facebook, om 80-talister. Ett urval av punkterna:

* Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
* Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
* Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
* Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
* Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
* Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
* Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
* Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
* Vi som frågade chans på någon ny varje vecka
* Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
* Vi som drack Cuba Cola och Jaffa
* Vi som läste OÄ i skolan
* Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
* Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
* Vi som läste Lyckoslanten
* Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
* Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag
* Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
* Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
* Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
* Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
* Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal
* Vi som vet hur man gör popcorn på spisen

Hell yeah.

Mamsen

Mamman min, hon är för söt. När hon mailar till mig skriver hon oftast som mest det korta meddelandet i ämnesraden. Typ: "Det blir jättekul!/Mamma"

Jag har pluggat en del nu i alla fall, duktigt. Mycket kvar. Senare problem.

Over'n out.

Fredrik Lindström

Here I come! Bokade nyss två biljetter, en till mig och en till mamma, för att kolla på Fredrik Lindström den 19/2. Det fanns inte många biljetter kvar (!), fast det är så långt kvar. Nå, nu har jag något att se fram emot. Det blir skoj. Hoppas bara att jag inte har en tenta dagen efter eller så, men det läser sig.

Jag fryser och svettas om vart annat, vad göra?

Om jag säger så här

Det blev inget pluggande i söndags, en liten liten gnutta bara. Illa, Sara. Idag är jag sjuk, så jag får väl försöka ta mig i kragen och plugga lite nu mellan alla svettningar och frysningar. Läste i alla fall klart ungdomsboken Anarkai av Per Nilsson. Bra, och väldigt oväntat slut. Jag känner att jag ska passa på att läsa lite ungdomsböcker då och då när jag har tid och hålla mig lite uppdaterad gällande dessa sorts böcker.

Igår var jag på praktik. Fick följa med sexorna på bio. Rosa the movie. Inte riktigt min stil av film, men ett skönt avbrott. Sedan hade jag en liten bit av min lektion. Vilket inte gick så himla bra. Det tog superlänge att få tyst på dem. Helt galet. När man hade sagt till en grupp att vara tysta, och de blev tysta gick man och sa till en annan grupp och så blev de tysta och då började den första gruppen prata igen, och så fortsatte det. Tragiskt. Måste komma på någon bra metod att få dem att vara tysta...

Efter praktiken följde jag med Jonatan till tatueringsstället, och han beställde tid. Det ska bli två kinesiska tecken som tillsammans betyder balans. Det blir nog väldigt fint, och kommer nog göra väldigt ont.

Nu ska jag ringa mamma och be om lite medkänsla, eller snarare tyck-synd-om-mig-mamma!

söndag 18 november 2007

Önskelista


Nej, jag har fortfarande inte tagit mig i kragen och börjat plugga. Strax. Nu, önskelista:











Plattång.
















Smycken från kyssjohanna.se





















Besvikelse

Lägenheten såg himla fin ut på bilderna, men in real life, nope. Allt såg ut att vara gjort i en hast. Det saknades en bit av golvet i sovrummet. Det var ett fult hål i väggen mellan sovrummet och vardagsrummet. I badrummet var det slarvigt kaklat. Nej, jag tror vi väntar lite. Ska bli spännande att se vad den går för. E-bud är en himla bra sida, så man kan hålla lite koll på vad lägenheterna egentligen går för.

För övrigt var det vi och en tant till som var på visningen. Well.

Det här med pluggandet börjar gå åt pipan, jag försöker mig på en av mina andra uppgifter istället. Lycka till. Right.

Allmän och litterär repetoar

Hur kan de vara mig till gagn när jag väljer litteratur i min undervisning? Well, I don't know. Jag har läst sidorna ett tiotal gånger, men jag kan inte riktigt komma på vad jag ska skriva. Jag ska dessutom skriva om författarens syn på de didaktiska frågorna i samband med litteraturläsningen i skolan. Plus att jag måste skriva om den boken som skulle vara läst på de två seminarier som jag missade när jag var i Tunisien. Kind of jobbigt.

Jag får skylla mig själv, har faktiskt kunnat skriva det de andra dagarna i veckan, men då var jag för trött och tog till vara på att jag inte har några seminarier att plugga till. Bara två veckor kvar av praktik. Tråkigt faktiskt. Trivs som attan.

Har skrivit mer på min planring idag. Bland annat förklarat var folksagor betyder, letat upp ord som eleverna kan tycka är svåra (typ kurera, kråmade, högmodig m.fl.). Dessa måste jag kunna förklara på ett pedagogiskt sätt för 12-åringarna, där många också har svenska som andra språk. Jag har också skrivit lite om några mönster i skräcknoveller, och skrivit en skräckordlista. Spännande.

Nu ska jag fortsätta skriva lite mer, sedan ska jag, Jonatan och pappa på visning på en lägenhet här i Åkersberga. Inte för att vi har råd med det just nu, men well, man måste ju börja känna av läget liksom.

fredag 16 november 2007

Kate Nash

Åh, jag tror jag blivit kär. Kate Nash. Oh my. Något med hennes röst, den går bara rakt in i mitt hjärta.

Jonatan ringde nyss. Vi ska tydligen på fest ikväll, hos någon jag inte känner. Spännande.

Basgruppsdag, praktik och lite slagsmål

Attans, har glömt att skriva några dagar nu. Har liksom inte ens orkat lyfta upp skärmen på min laptop på några dagar, men nu är det fredag och lite måste ju berättas om veckan.

Precis som förra veckan är jag på praktik, något väldigt skoj om än lite jobbigt emellanåt. Eleverna som ofta formulerar sig väldigt skoj, och också är väldigt snälla kan också låta som en hel djurpark när man har otur (ungefär varje lektion). De är dock gulliga i sexan och kallar mig fröken. Annat är det i nian, där de flesta mest undrar hur fan jag kan vilja bli lärare. Jag ger dem bara ett finurligt leende och säger att det är ju jätteskoj att vara lärare. De tror mig inte.

Har skrivit lektionsplanering för sexan. Ska ha skräcknovellstema i den klassen. Kommer ungefär ha 3-4 lektioner. De ska först få skriva "riktad skrivning" i 5 min, ang vad som är läskigt. Därefter ska alla få läsa upp varsin mening, detta för att det ska bli en bra början på lektionen, alla ska få sin röst hörd i klassrummet. De ska sedan få höra en skräcknovell läsas av mig, sedan tar vi upp svåra ord på tavlan. De ska också få jobba i grupper kring bilder där de ska ha staffetberättande. Sedan får de varsin bild som de ska skriva en egen skräcknovell utifrån. En till skräcknovell ska läsas, de ska då läsa den två och två, så de får öva både på att läsa högt och att lyssna. Sedan får de fortsätta skriva på sin novell, ha gensvarsarbete och skriva en slutgilitg text. Ska nog sätta ihop texterna till ett skräcknovellshäfte.

Förhoppningsvis blir lektionerna bra. Det som är härligast med sexorna är att de är ohämmade på ett visst sätt, de vågar fråga, de flesta vågar prata inför hela klassen, de uttrycker sig galet roligt ibland. Fast den är så vild, så är det nog ändå favoritklassen. Idag på sista lektionen med dem kollade vi på en film och fikade med fikabröd som fyra elever bakat. Himla mysigt, förutom det faktum att det tog sjukt lång tid att få alla att vara tysta.

Igår var det basgruppsdag, lika tråkig som vanligt. Tack vare den så missade jag sexans utfrågning av vårt kommunalråd. Istället fick jag sitta och lyssna på en förskolepsykolog, som bekräftade alla mina fördomar gällande psykologer. Well. Jag, Camilla och Bettan satt och ritade under tiden medan vissa antecknade flitigt (for what?!). Vi längtade alla till nachostallriken på Anjas, MEN det var strömavbrott i centrum, så det blev ingen nachostallrik. Jag och Camilla köpte istället en sådan därn fryspizza och ett paket kakor och åkte hem till mig. Mums.

Jag borde plugga nu, men det är faktiskt fredag. På söndag får jag plugga som en galning istället. Hur är det egentligen med min studieteknik?

söndag 11 november 2007

fredag 9 november 2007

Why?

Ont i magen samtidigt som jag mår illa. Vad är detta? Har hållt i sig några dagar nu. Virus? Någon huskur som kan provas? Får ta mig ned till affären och köpa Proviva tror jag. Men, Jonatans lillebror (en av de fem) fyller 8 år idag, så vi ska dit först. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska med eller inte, om det nu är något virus vill jag ju inte sprida vidare det till hela stora familjen. Fast å andra sidan är det alltid trevligt med lite firande.

Imorgon kväll blir det i alla fall utgång med Anna och Marika. Då ska jag fira min tenta.
Hoppas illamåendet och magontet slutar snarast.

Coelho

Förmodligen min favoritförfattare. Han sätt att uttrycka sig. Meningarna som sätter igång tankarna.

Smaka bara på de här citaten från Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät:

"[...] det finns nederlag. Men dem kan ingen undfly. Därför är det bättre att du förlorar några strider medan du slåss för dina drömmar än att du blir besegrad utan att ens veta varför du slåss." (s. 71)

"Vi måste söka kärleken där den finns, även om det innebär timmar, dagar och veckor av besvikelser och sorg.
För i det ögonblick vi ger oss ut för att söka kärleken ger sig också den av för att komma oss till mötes.
Och förlösa oss." (s. 94)

"Jag öppnade fönstret och jag öppnade mitt hjärta. Solen flödade in i rummet och kärleken flödade in i min själ." (s. 97)

Kan tyckas vara klyschiga, men inte för den skull osanna. Jag tycker de är vackra och talande.

Oh my.

Jag fick VG på min hemtenta i ungdomslitteratur. Oh my! Första VG't sedan jag började på lärarutbildningen. Omdömet jag fick var: "Intresseväckande och reflekterande analys, inte minst gällande genusperspektivet. Bra!"

Hell yeah! Genusperspektivet, icke att förglömma när det gäller lärarutbildningen. Genus ska in i allt så blir det bra. Oh joy.


Måste börja fundera ut fyra lektioner jag ska ha. Har tänkt att ha en i dikter. På ett kul sätt, inget pretantiöst (stavas det så egentligen?). Eleverna ska få läsa en dikt tillsammans, samtidigt liksom. De får komponera ihop tillsammans hur dikten ska vara. Alla kan läsa samma rad samtidigt, eller kanske varsin rad samtidigt. Blir riktigt fint. Sedan följer jag Jonatans farmors tips, klipper isär ord från en mening och lägger dem i ett kuvert som eleverna sedan får foga samman till en egen dikt. Två och två tror jag. Vi har arbetat förut med Ett öga rött, så jag tänkte ett stycke ur den får stå grunden för dikten.

Riktad skrivning vill jag använda mig av, jag vill att varje elev ska säga en mening de skrivit. Ett dialogiskt klassrum krävs, det finns tyvärr inte i den klassen jag är i, men allt måste ha en början. Jag kan i alla fall dra ett litet strå till stacken. Allas röster är värda att höras.

Men sedan då? Alla andra lektioner?

Cancer

Verkar som den omger oss. Jonatans farfar, Jonatans mormor och min morfar. Dessutom har mormor haft cancer för ett antal år sedan. Vad är det här? Jag har inte ens orken att gråta, på något sätt avskärmar jag mig totalt. Vadå, cancer blir ju alla friska från. Eh, NEJ.

Är det inte typiskt min generation att bara förvänta sig att allt kommer ordna sig och bli bra, det händer liksom aldrig oss att något blir dåligt. Vi förväntar oss att allt ska rätta sig efter vår vilja. Dags att vakna upp? Hur kommer vår värld se ut när vi fått barn?

Fan. Jag vill inte att någon av dem ska dö. Varför gråter jag inte?

tisdag 6 november 2007

Morfar

Min morfar har förmodligen cancer. Min fina, underbara, roliga morfar.

Helg


Fredagen kan illusteras med bilden ovan. Observera de nyttiga vindruvorna!

Eva Cassidy

Den rösten. Det måste vara en av de vackraste. Som inte längre finns. Igår när jag satt på bussen på väg till skolan och lyssnade på Eva Cassidy, slog det mig plötsligt. Jonatans mormor kan dö, jag har inte tänkt på det förut. Cancer, det botas ju nuförtiden. Men, kanske inte. Kanske inte. Tårarna var nära att trilla ner. Jag hoppas på det bästa för Jonatans mormor. Den snällaste. Livet är allt bra orättvist.

http://www.youtube.com/watch?v=LC1QG-tzhNM

fredag 2 november 2007

It's in our nature

Well, just nu: känner mig gränslöst ful. Vet inte riktigt var jag ska ta vägen med min ångest. En blick i spegeln känns ibland förödande. Detta ibland, är just nu, idag.

onsdag 31 oktober 2007

Stavfel

Detaljerna, ska det stå. Asch.

Lynette har cancer, och kommer nog dö. I Desperate alltså. Neeej! Fick faktiskt en tår eller två i ögonvrån. Jag är blödig.

Nu ska jag på promenad.

tisdag 30 oktober 2007

It's true

life will smile for you! (Salem Al Fakir - It's true)

Kind of hooked on Salem right now.


Berättelsen blev förresten helt okej. De andra tyckte om mitt språk, tyckte att språket gjorde berättelsen trovärdig. Den bästa meningen i berättelsen enligt dem, och mig med:
Trädgården var vårt livsverk, likt konstnärer tänkte vi på detajerna som till slut skulle utgöra helheten. Blommor, buskar och träd blev vår palett för att måla vår egen tavla.

Flum, det är svaret på ett vinnande koncept. Inte riktigt min stil, men hey, jag försöker.

Snart Desperate på femman.

måndag 29 oktober 2007

Salem al Fakir - This Is Who I Am

How many days will it take for you to understand
look in to my eyes
this is who I am

En långpromenad i regnet med Linda - som i Lindamordet, i öronen. Den är okej, lite speciell. Jag föll för min dåliga karaktär och köpte godis. Men jag hade ju i alla fall förberett genom att marscherat bort en eller tvp godisar innan.

Kollade lite på hemnet.se på lägenheter i Åkersberga, attans, de är dyra. Jag kollade även i Örebro, hittade en väldigt fin tvåa med utgångspris på 595 000 och en avgift på runt 2200. Den ligger typ 5 min från Örebros centrum. Det är typ vad en etta kostar här. I lilla Åkersberga. Nästan så man vill överväga att flytta dit. På ett sätt ja, billigare, på ett annat sätt inte, familj och de flesta vänner finns här. Å andra sidan har jag ju gamla vänner i Örebrotrakten med. Sedan ska jag ju inte flytta själv heller, Jonatan ska ju komma med. Kan inte tvinga honom till Örebro. Vilket faktiskt också skulle innebära att jag skulle byta universitet och utbildningarna är inte lika dant utformade. Well, blir lån på en dyr lägenhet här förmodligen.

Kevin Michaels

Låten i mitt huvud just nu: http://www.youtube.com/watch?v=Lkc4ENGBlIA

Jag har inte skrivit ett ord på berättelsen. Jag är inte duktig. Prestationsångst. Fyra duktiga lärarstudenter ska läsa min berättelse och bedöma den. Vad har jag egentligen för rätt att tycka att det är jobbigt när jag förmodligen kommer utsätta mina framtida elever för samma sak? Då vet jag förstås hur det kan kännas, en fördel.

Jag ska nog ta en promenad och sedan köpa godis. Illa, men gott.

söndag 28 oktober 2007

Eh

Ja. Det blev väldiga mellanrum mellan mina stycken. Not intended.

Over n' out.

Frickin' tired

Sick and tired, of always being sick and tired.





Tentan som jag skickade in innan jag åkte till Tunisien har kommit fram, men formatet kan inte läsas. WTF?! Det är ju wordpad, alla datorer kan fan öppna wordpad. Jävla helvete. Jag blir fan sinnessjuk. Jag orkar inte med mycket mer plugg snart. Jag sliter mitt hår. Jag ett enda stort ångestmoln. Göra en höna av en fjäder, jag vet. Men just nu, jag orkar inte.





Well, Tunisien anyways. Bra men inte prima. Alltså hotellet var ju bra, men vädret var inte alls vad vi väntat oss. Afrika är ju alltid varmt resonerade vi, men ICKE! Vilken besvikelse. Det var molnigt och ofta väldigt blåsigt. Men, de två sista dagarna var det soligt första delen av dagen i alla fall. I övrigt var de mysigt med böneutropen från minareten och utsikten från balkongen var helt okej. Bilder finns på facebook. Det som gör att jag inte skulle välja att åka dit är att man hela tiden måste vara på sin vakt. Det känns som att man inte kan lita på någon för att alla har en baktanke med att vara trevliga. Sådant kan jag inte med.






Blåser lite kanske?



Oooch, så shoppade vi också. Men inte i medinan där alla bara luras, utan i shoppingcentret Yasmina. Där shoppade vi väl för en si så där 2000 svenska kronor. Kind of a lot. Men vi köpte en hel del presenter till familjen. Om jag säger så här, hela min resväska var full av saker vi köpt i Tunisien. Mina kläder låg i mitt handbagage.



Jag ska skriva en berättelse till på tisdag som ska bedömmas av fyra i min grupp. Jag tycker inte om att skriva berättelser. Jag har inte den fantasin. AAH.

Hemmaaaa

Eftersom jag är så slö, orkar jag inte skriva något om resan nu. Jag lägger upp ett videoklipp så länge.

fredag 19 oktober 2007

Tunisia, here I come!

Klarpackad, nu återstår bara väntan, väntan och väntan. Planet går 22.00, ett antal timmar kvar alltså. Allt är klart. Nu väntar jag mest på att Jonatan ska komma hem, och att vi ska äta och så. Känns lite som julafton när man var liten, man var så spänd och förväntansfull. Tänk om det blir sådär kallt i Tunisien, ett nytt regnoväder. Eller om hotellet är galet dåligt. Eller... Nej, nu ska positiva tankar tänkas.

Hej då, i en vecka!

Tunisien

Den sedvanliga nervositeten över att flyga kommer över mig. Lite illamående och ångesttankar. Det ska bli härligt att komma dit, men det är bara själva grejen att komma dit som jag grämer mig över.

Har inte ens packat klart, fast vi åker idag. Helt klar once in a lifetime. Well, ska skriva klart uppsatsen och sedan fixa klart. Får inte glömma: linserna, p-piller, deo.

torsdag 18 oktober 2007

Dish master

Efter många år av diskning, tycker jag titeln är befogad.

Fika hemma hos Camilla idag, mys. Vad saker kan väcka minnen. Kultt1-kursen, vilken kurs. Camilla, jag och Bettan. Vilken trio!

Nu: försöka skriva klar den förbenade uppsatsen, för att kunna packa. Imorgon åker vi till Tunisien!

onsdag 17 oktober 2007

Sanningsdan - Säkert!

Idag började momenter didaktik. Låter spännande, och läraren verkar bra. Det är stor skillnad på sådana som själva varit lärare än de professorer som undervisar på universitetet.

Vi var och rotade fram Jonatans pass hos hans mamma idag, som han hittade till slut. Blev lite nervös ett tag. Bra, då kan vi åka på fredag. Tunisien. Ah. Trodde vi, i alla fall. Vi har kollat på sådana därna väderrapporter, och enligt dem kommer det vara typ 18 grader och molnigt, låter sådär. Well, den som lever får se.

Jag har så dålig karaktär, jag borde verkligen plugga arslet av mig nu.

tisdag 16 oktober 2007

By the way


Det har varit en fjäril i mitt rum, mamma tvingade ut den i kylan idag (jag vet, grymma människa). Bildbeviset. På en fjäril i oktober.

Tabbe

"[...] på samma sak" Dålig tabbe för en blivande svensklärare. Samma gång, ska det förstås vara.

Over n' out.

Peter LeMarc - Vaggsång kl. 4

Examinationen/slutdiskussionen gick bra. Puh. Då är den klar. Rest-uppgifterna är klara nu med. Alltså. Bara. BARA. Bara uppsatsen kvar. När jag skrev ut den för att se hur mycket stavfel jag gjort, var det faktiskt 4,5 sidor. Innebärande att jag bara har några sidor kvar. Äntligen. Sakta men säkert.

Har beställt några julklappar på unicef.se nu. Moster, Jonatans mamma, Jonatans mormor och farmor blir nog glada. Hoppas vi. Fina ljus och en bra gärning på samma sak.

Delad glädje är dubbel glädje! Spread the message.

Everyone knows

I'm in over my head...


Ska ha någon form av muntlig examination idag, vilket, såklart, kommer gå åt helvete. Håll tummen.

måndag 15 oktober 2007

Hell yeah!

I may be poor, and ugly. But I'm here!


Snart fyra sidor på uppsatsen. Sakta men säkert. Sakta men säkert.

Ikväll blir det middag hos Jonatans mamma. Mysigt. Förhoppningsvis.

Åh

Maria skickade ett MMS på Johannas lilla söta Lisa som föddes för lite drygt en vecka sedan. Åh, jeez, vilken söt bebis. Moderskänslor väcks. Jag vill också haaa. Inte precis nu, kanske, men om ett tag. Ett ganska långt tag.

Jag vill haaa






Ett par riktigt fina skor. Man kan alltid lära sig att gå i smala, höga klackar. Typ. (asos.com)
















En ny, snygg pyjamas tack. (asos.com)















Plattång. Rosa. Värsta kittet. Oh my. (asos.com)






















Morrn

Klockan är halv åtta och jag ska börja plugga. Har knappt sovit inatt, men kan ändå inte sova nu, så det är lika bra att sätta igång. Har inte så himla mycket tid de andra dagarna att plugga, då kommer jag vara i skolan och så. Jag vill ju bli klar snart.

Lite musik och saken är biff.

söndag 14 oktober 2007

Hjärtan

De är för söta. Jonatan och hans lilla söta bror. För att inte tala om läskiga.

Nu har jag faktiskt kommit så långt som två sidor på uppsatsen. Ingen intressant slutsats är nådd, och jag har kvar sex sidor att skriva.

Jag ger upp för just nu, jag virkar en mössa istället.

Ett försök

Jag har ändrat mallen till bloggen nu. Härmar Camillas lite. Men bara lite. För min är en annan färg! Jag har lagt till en tjusig, om än lite ironisk bild på mig. Överensstämmande med mitt fyllehumör.

Jag skriver korta inlägg. Det ska man tydligen göra. Och många. Kvantitet istället för kvalitet är tydligen honnörsorden i bloggvärlden. I'm up for it.

Kind of how I feel right now

Lite, men bara lite galen. Can you blame me?

Jag har skrivit ett stycke på min uppsats!

If only you

Jag håller sakta med säkert på att bli galen. På riktigt. Sliter mitt hår. Skriker in i kudden. Jag måste nog ta ett break i mitt pluggande snart. Alltså, några månader. Inte just nu, kanske inte ens nästa termin, men i alla fall den femte. Annars kommer det inte finnas en centimeter kvar av en någorlunda fungerande person.

Min uppsats ja, den har jag fortfarande bara skrivit en halv sida på. Jag hittar inte orden. Jag hittar inte formuleringar. Jag har läst böcker men minns inte riktigt vad de handlat om, sådär i detalj som alla andra jobbiga människor verkar göra. Kommer ihåg alla jävla detaljer och på vilken sida de står. What's your problem?! Eller snarare, vad är mitt? Varför kan jag inte? Får jag svara själv, så är det snarast ointresse. Jag tycker om att läsa en bok, tycka att den är bra, och inte analysera den till bitar av oläslighet. Att njuta av en bok för att den är behaglig och bra går inte, det kan man inte skriva om i en uppsats. Där ska det vara flum, galet och virrigt, så långt ifrån ämnet du kan komma helst.

Fuck.

Well, well, well

Den här bloggen har ännu inte ventilerat allt för många känslor än så länge. Well, here I go.

En liten bakåtblick av vad som hänt den senaste tiden. Ginni från Nya Zeeland har hälsat på, väldigt kul. Vi har firat två av Jonatans bröder och hans bästa vän, Timothy numer 4 år och Teo numer 15 år och Oskar numer 20 år. Grattis grattis. Jag och Jonatan har köpt vår första gemensamma grej, en digitalkamera (som vi inte riktigt vet hur man lägger över bilderna till datorn på, well, vi har tagit ett gäng bilder i alla fall). Jag och Jonatan har bokat resa till Tunisien, vi åker på fredag. Jag har dessutom haft min alldeles första egna lektion i en åtta, och ja, det gick faktiskt bra! Möblerat om mitt rum. Rätt mycket faktiskt. Allt detta under nedstämdhet, jag tror det beror på hösten.

Nu, nu har jag börjat på min 8-sidorsuppsats med hög hög musik i öronen. Nu börjar ångesten alltså komma. Jag ska skriva åtta sidor om två ungdomsböcker, en från skolkanon och en från litterär kanon. Well, jag har läst dem båda. Bra båda två, inget extrabra, lagom spännande. Hur ska jag fylla alla sidor? Det ska analyseras vem författaren är och dessutom de historiska, sociala och litterär sammanhangen ska analyseras. De skrevs typ båda 2003, vilka historiska händelser kan jag komma dragandes med. 9/11? Om det hade varit en amerikansk författare hade jag säkert kunnat kommit med det, men nu är det svenska båda två. Vadå, Anna Lindh-mordet, nej. AH! Jävla överpretentiösa litteraturvetare. Jag tycker inte det är kul. Det är ointressant. Mina framtida elever bryr sig inte vem författaren är, jag har frågat.

Vidare rapport kommer. Be so sure.

tisdag 4 september 2007

AAAAAAAAAAAAH!

Det sitter seriöst en stor korsspindel utanför mitt sovrumsfönster. Stort nät och allt. Jag ryser över hela kroppen bara jag tänker på det! Oh maaama.

Mamaaa

Det var såå galet länge sedan jag skrev, så nu kompenseras det med en låååång lista som togs av Camilla.

1. Fem namn jag lyssnar till: Sara (av de flesta), bäjbi (av Jonatan), gumman (av föräldrar och vissa vänner), hjärtat (av pappa och mamma), dockan (av mormor, morfar och moster, jag såg tydligen ut som en docka när jag var liten. Oh my. Where did all that go?)
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag är kramig, kärleksfull skulle man kanske kunna kalla det? Jag tycker verkligen om människor.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Besides diverse kroppsdelar, jag kan ibland vara för naiv och godtrogen och även tappa tålamodet på en sekund.
4. Detta är jag rädd för: Spindlar, att någon i min omgivning ska dö.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Musik, kärlek och närhet
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Behålla tålamodet alla gånger, dansa nykter, köra bil.
7. Detta tycker jag om att göra: Träffa nära och kära (vad corny. Hah!), läsa när det inte är under tvång, prata (detta ska inte hymlas med, jag ska faktiskt bli lärare), lyssna, kramas.
8. Detta vill jag göra just nu: Kasta ut mina skolböcker genom fönstret.
9. Bästa känslan: Kärlek.
10. Värsta känslan: Ångest, hjälplöshet.
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: Det klassiska antar jag. Humor, någon man kan prata med om allt, the looks...
12. Är jag kär just nu? Oh ja.
13. Jag vill gifta mig: Ja, det vill jag.
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Varit i varje världsdel minst en gång, påverkat en annan människas liv till det positivare. Säkert tusen saker till som inte kan kommas på just nu.
15. Min käraste ägodel: Ärligt? Min bärbara dator.
16. Något jag vill ha i present: En lägenhet. Det kommer aldrig att hända. En mer realistisk present: En fin pyjamas.
17. Detta har jag på mig just nu: Pyjamasbyxor och fleecetröja.
18. Favoritplagg: Hm... Skor.
19. Favoritdjur: Jag är inte mycket av en djurmänniska. Katt eller hund.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Ah, hata att dela in musik i stilar. Little bit of this, little bit of that liksom. Camilla har ju bra musiksmak. :)
21. Favoritlåt just nu: Lasse Lindh - Ingen vind kan blåsa omkull oss nu
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Språk / Idrott eller naturkunskapsämnen
23. Stjärntecken: Stenbock.
24. En bok jag älskar: Paulo Coelho skriver himlans bra.
25. En film jag älskar: Stekta gröna tomater
26. TV-program jag gillar: Gilmore girls, Desperate Houseviwes (fan, nu kommer jag inte ihåg hur det stavas), Little Britain, Hipp hipp.
27. Favoritdoft: Nyduschad Jonatan.
28. Detta äter jag gärna: Godis. Tyvärr.
29. Dricker helst: Juice, smaksatt alkohol blandat med sockerdricka (typ Bacardi Razz), kranvatten (jag är så inne och miljömedveten!)
30. Favoritgodis: Icas godis
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Italien, England, Sydafrika, USA. Massvis med ställen.
32. Färg på mina ögon: Melerade.
33. Min längd: 166 cm.
34. Jag tror på: en massa saker.
35. Jag spelar: ingenting. Tråkigt.
36. Person jag beundrar: En hel del.
37. Så här bor jag: I ett radhus med mina föräldrar och min lillebror, i ett rum ganska fyllt med saker.
38?
39. Det här tänder mig: Jonatan.
40. Det här gör mig avtänd: Otrevliga människor, dryga.
41. Favoritfärg: Rosa är det nog faktiskt. Oj, Kultt1-läraren skulle få spatt om hon såg hur jag inordnat mig under genusnormerna.
42. Favoritcitat: Om någon ger dig ett randigt papper att skriva på, skriv då på tvären. (Kommer dock inte ihåg vem som sagt det)
43. En hemlighet jag vet: Jag älskar Vecko-Revyn.
44. Bästa present jag fått: Språkresan till Salamanca.
45. Senast köpta skiva: Åh, det var jättelänge sedan. Jag kommer faktiskt inte ihåg.
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Min navel (strange, but true), fräknarna.
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Mina ben.
48. Udda förmåga/egenskap: Jag har nog ingen, jag är så jävla tråkig.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Säkert en spindel.
50. Vad lyssnar du på just nu? Backstreet boys! I looove. För alltid.
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Varit hos frisören, pluggat, sovit, ätit.
52. Var är dina föräldrar födda? Mamma i Uppsala, pappa i Kalmar tror jag.
53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Ett sådant där demospel man får spela en timme på. Snålt!
54. Vilken är din favoritrestaurang? Räknas Sandys som restaurant?
55. När badade du i en pool senast? Flera år sedan.
56. Har du varit med i någon skolpjäs? Ja, det har jag.
57. Hur många barn vill du ha? Två - tre.
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Reagge, dödsmetal (vilken töntig benämning)
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Ja.
60. Vad har du för TV-kanaler? De vanliga, plus några vanliga till.
61. Har du åkt moped någon gång? Ja.
62. Har du busringt någon gång? Nej.
63. Har du fått felparkeringsböter? Neej, jag kör ju inte bil.
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Hell no!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Teneriffa.
66. Har du en egen trädgård? Nej, egentligen inte.
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Bamse.
68. Kan du alla orden i nationalsången? Precis som Camilla: "bara dom första normala verserna som man faktiskt sjunger". Eller vänta, jag kan dem nog om jag anstränger mig.
69. Badkar eller duschkabin? Duschkabin.
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? This is England.
71. Favoritpizza? Hawaii.
72. Chips eller popcorn? Chips.
73. Vilken färg på läppglans använder du? Använder nästan aldrig läppglans.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Hell no?!
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Eh, nää.
76. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Jag och Jonatan. Vi åt på Sandys.
78. Favoritchoklad? Ljus choklas.
79. När röstade du senast? Förra året.
80. När åt du en hemodlad tomat sist? Kanske ett år sedan.
81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Tror inte det.
82. Är du bra på matlagning? Nej. Det är för tråkigt.
83. Klarar du att tanka själv? Nej. Jag vet inte hur man gör. Jag vill inte veta.
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen? Nej.
85. Pepsi eller Coca Cola? Coca cola.
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nej.
87. Vad var det senaste du handlade? Kalsonger till Jonatan. Vad vuxet.
88. Har du kräkts offentligt? Nej.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Kärlek.
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.
91. Har du ringt något betalnummer? Nej.
92. Kan man vara vän med sitt ex? Förmodligen inte.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Farmor.
94. Hade du mycket hår som liten bebis? Lagom.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Hej jag heter Sara, jag kan inte svara.... osv. Pappa tycker det är fasligt skoj att det rimmar och "rappar" alltid in ett svar. Jättekul.
96. Vad har du i din väska? Allt möjligt.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Tittar på tv.
98. Vad är du tacksam för idag? Att det står mat på bordet.
99. Var hittade du den här listan? Camilla.
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna Anyone.

Jeez. Vilken lång lista.

lördag 21 juli 2007

Alltså...

Det här med bloggandet har ju inte gått så förskräckligt bra, men nu har jag fått adaptern till min älskade dator och sitter i skrivande stund i soffan och ska äta lite pasta. Mums.

En heldag på jobbet sliter faktiskt lite granna. Ont i huvudet. Aj.


Just keep trying and trying

It's just a matter of timing
Though the grinding is tiring
Don't let 'em stop you from smiling
Just keep trying and trying
Sooner or later you'll find it
It's surprising how inspiring
It is to see you shining
Cause in the dark of the night you're all i can see
and you sure look like a star to me

tisdag 17 juli 2007

Regn, regn, regn

Men ja, vad kan jag förvänta mig. Jag bor ju faktiskt i Sverige. Ett land där det regnar det flesta somrarna, och i synnerhet när jag är ledig och inte jobbar. Jaa, när jag jobbar då skiner solen minsann och temperaturen närmar sig i alla fall 25, men så fort det vankas ledighet - regn.

Nu ska jag strax bege mig av till Jonatan. Imorgon börjar vi båda vid 7. Vilken härlig morgon det kommer bli. Dessutom har jag glömt nycklarna till jobbet - på jobbet. Prima!

Slow start

Min dator fungerar för tillfället inte, därav är min bloggstart väldigt långsam. Det kommer mera, var så säker. Min älskade dators adapter är tydligen sönder, men HP ska skicka en ny. Prima. Jag saknar min musik och mina bilder.

lördag 14 juli 2007

Well.

Här är jag nu Camilla. Jag lovade att jag skulle följa med, och ja. Äntligen.
Nu är det tid att växa upp, lämna Lunarstorm (bättre sent än aldrig, eller hur?!). Nå, jag uppdaterar senare, nu ska jag ge mig av till mitt jobb. En helkväll på jobbet en lördag, kan man ha det skojigare?